طرز تهیه قیماق

قیماق

قیماق

قیماق در یک نگاه

قیماق یا قویماق یا همان کاچی از جمله غذاهای سنتی به حساب می آید که در بسیاری از مناطق  ایران  پخت می شود. این غذا به خاطر قرار گیری در زمره غذاهای شیرین در وعده صبحانه نیز صرف می شود.

در اکثر نقاط آذربایجان قویماق غذایی است که بعد از روز اول زندگی زناشویی از طرف خانواده عروس به خانه زوج جوان برای میل در وعده صبحانه برده می شود.

در اکثر نقاط این خطه قویماق به عنوان اولین غذا بعد از زایمان محسوب می شود.

قیماق غذایی فوق‌العاده است که در فرهنگ سنتی ایران برای بازتوانی زنان ایرانی طراحی شده است.

خواص درمانی قیماق (کاچی) عبارتند از : انرژی زایی، تقویت جسم و روح، درمان کم‌خونی، تقویت عمومی زنان بعد زایمان، مفید برای بعد از دوران نقاهت، مفید برای قاعدگی‌‌‌‌‏های شدید.

توجه داشته باشید:

زیاده روی در خوردن این غذا، به دلیل کالری و چربی زیادی که دارد و با توجه به اینکه زائو در هفته های اول بعد از بارداری کم تحرک تر می باشد، ممکن است، موجب چاقی و اضافه وزن مادر شود.

کاچی یا قیماق به علت دارا بودن آرد و کره یا روغن دارای انرژی زیادی می‌باشد. به عنوان مثال، انرژی حاصل از کره و آرد، به تنهایی، با مقادیر داده شده در تهیه این کاچی، ۳۱۱۵ کالری می‌باشد که انرژی قابل توجهی است. به همین دلیل برای افراد لاغر و کسانی که دچار ضعف می‌شوند، دسر مناسبی می‌باشد

در ترکیبات ادویه قیماق از زردچوبه، زیره، دارچین و زنجبیل به مقدار مساوی استفاده می‌شود.

قیماق طبیعتی بسیار گرم دارد و برای افراد گرم مزاج مناسب نیست.

اگر فشار خون بالا دارید در خوردن این کاچی احتیاط کنید و برای جلو گیری از بالا رفتن فشار خون بعد از مصرف آن، از عرق بیدمشک یا بهار نارنج استفاده کنید.

قیماق

قیماق

طرز تهیه قیماق (کاچی)

موردمصرف : دسر
مناسب برای : مهمانی خانوادگی
میزان کالری : مشخص نشده
سختی : ساده
محلی :
مناسب فصل : همه فصول

مواد لازم جهت تهیه قیماق برای ۴ نفر

مواد لازم مقدار واحد توضیحات
آرد ۱ لیوان
شکر ۱ لیوان
زعفران ۱/۴ لیوان
آب به میزان لازم
روغن جامد ۲/۳ لیوان یا ۱۰۰ گرم کره

طرز تهیه : قیماق

 

آرد را الک کرده و حسابی سرخش میکنیم دوباره الکش میکنیم شکر بهش اضافه میکنیم توی قابلمه مون روغن یا کره میریزیم تاخوب اب بشه(اگرکره استفاده میکنیم یخورده روغن مایع بریزید تا کره به تنهایی روی حرارت نسوزه)

وقتی آب شد آرد و شکر را باهاش تفت میدیم اینکار باعث میشه شکر آب بشه کمی گلوله نشه قیماق مون مواد قیماق رونیز اضافه میکنیم حالا اول۱/۵لیوان آب میریزیم

زعفران را نیز اضافه میکنیم مرتبا هم میزنیم تاخوب غلیظ بشه اگر دیدیم آردمون هنوزخوب پخته نشده باز ۱فنجان ، ۱فنجان آب سرد اضافه میکنیم تا خوب غلیظ پخته بشه.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *