اندازه گیری وزن جنین

اندازه گیری وزن جنین

یکی از مواردی که باید در سونوگرافی های بارداری به آن توجه شود، تعیین وزن جنین است. برای اندازه گیری وزن جنین باید از همان سونوگرافی های بارداری کمک گرفت.

روش وزن کشی جنین

برای این کار سونوگرافی از ۴ نقطه «اندازه دور سر جنین، فاصله بین دو طرف سر بچه، اندازه محدوده شکمی و طول استخوان فمور (ران) انجام می‌شود و در اندازه گیری وزن جنین استفاده می‌شود.

البته از آنجا که بچه‌های هم‌وزن ممکن است سایز متفاوتی داشته باشند، «فاصله بین دو طرف سر بچه» و همینطور «طول استخوان فمور» که در بچه‌های مختلف با وزن‌های مختلف متفاوت است، به تنهایی قابل استناد نیستند اما اندازه محدوده شکمی بیشترین دقت را در تخمین سایز جنین دارد و در کنار دیگر موارد می‌تواند به تخمین وزن جنین کمک کند.

برای چه وزن بچه باید مشخص شود؟

یکی از علل معاینات دوره‌ای مادران باردار و انجام سونوگرافی های بارداری، کنترل رشد و سلامت جنین است. اگر میزان رشد جنین با سن بارداری تطابق نداشته باشد، باید به دنبال علت بود و پزشک سعی می‌کند با انجام بررسی‌های بیشتر، علت آن را مشخص کند.

شاید فکر کنید برای اندازه گیری وزن جنین نیازی به سونوگرافی و … نیست و به سادگی می‌توان با کم کردن وزن زمان بارداری از وزن قبل از بارداری، وزن بچه را به دست آورد.

اما فراموش نکنید که موارد دیگری مثل وزن مایع آمنیوتیک، جفت، یا حتی میزان افزایش وزن طبیعی مادر در وزن بارداری موثر هستند.

یک راه ساده‌تر تخمین وزن جنین

در حال حاضر برای تشخیص میزان رشد و وزن جنین از اندازه‌گیری ارتفاع رحم به عنوان راهی استفاده می‌شود که همان اندازه فاصله بین استخوان شرمگاهی تا بالای رحم است.

با گذر از میانه بارداری و بعد از هفته ۲۰، ارتفاع رحم با عدد تعداد هفته‌های بارداری تناسب معناداری پیدا می‌کند و بعضی متخصصان در سه ماهه سوم بارداری سونوگرافی تعیین رشد جنین را تجویز می‌کنند. اگر علتی برای نگرانی در مورد وضعیت رشد جنین وجود نداشته باشد، می‌توانید برای لزوم انجام سونوگرافی تعیین وزن جنین با پزشک‌تان مشورت کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *