نکاتی مهم برای پوست کندن پیاز
نکاتی مهم برای پوست کندن پیاز
پیاز از خانواده سیر و موسیر است و طبیعتی گرم و خشک دارد.از پیاز نه تنها به عنوان طعمدهنده بلکه به عنوان بوزدا در بسیاری از غذاها ـ بخصوص انواع گوشتها ـ استفاده میکنند. در ضمن خواص درمانی آن را نیز نمیتوان نادیده شمرد.
پیاز سرشار از ویتامین C، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، گوگرد، اسید فولیک، مقدار کمی آهن، مس، روی و انواع ویتامینهای B است.ـ مصرف پیاز برای درمان یبوست، بیخوابی، میگرن، چاقی، ورم گلو، پروستات، بواسیر، یرقان و بسیاری بیماریهای دیگر مفید است.
شرایط خرید و نگهداری پیاز
• پیازی خریداری کنید که سالم و جوانه نزده باشد؛ در ضمن برای نگهداری آن مانند سیبزمینی، مکانی تاریک و به دور از رطوبت را انتخاب کنید.
• بعضی افراد پیشنهاد میکنند برای انبار پیاز در شرایط فوق، آنها را به حالت وارونه ـ به صورتی که قسمت ریشه آن به سمت بالا قرار گیرد ـ نگهداری کنید.
چند نکته مهم برای پوست کندن پیاز
پوست کندن پیاز کار بسیار دشواری است؛ به طوری که اغلب از آن فرار میکنند و حاضر به پوست کندن پیاز نیستند اما چند راه ساده هست که میتوان از بو، سوزش چشمها و جاری شدن اشک جلوگیری کرد:
• قسمت ریشه پیاز را نگیرید و از سر پیاز آنرا ریز کنید.
• پیاز را در یخچال قرار دهید و پس از چندساعت آن را ریز کنید.
• به هنگام خردکردن پیاز ، دهان خود راببندید.
• پیاز را هنگام پوست کندن زیر شیر آبسرد بگیرید.
• پیازهای خیلی تند را یک ساعت در آبسرد خیس کنید، پیاز شیرین میشود.
• از مصرف پیاز بریده شده خودداری کنید،زیرا جاذب میکروب است مگر اینکه روی نیمهباقیمانده کمی کره یا روغن بمالید که هم مدت بیشتری تازه میماند و هم میکروب موجود در هوا را به خود جذب نخواهد کرد. با به کار بستن این روشها، دیگر موقع پوست کندن پیاز احساس سوزش درچشمهایتان نمیکنید.