نکاتی مهم برای خرید و نگهداری انار
نکاتی مهم برای خرید و نگهداری انار
با آمدن فصل پاییز میوههای مخصوص این فصل به بازار آمده است. حال بیان میکنیم هنگام خرید و نگهداری انار چه نکاتی را باید رعایت کنید؟
انار تازه را میشود در دمای اتاق و البته در محیطی تاریک و خنک، تا یک هفته نگه داشت.
برای نگهداری بیشتر، باید انار ترک خورده را در یخچال گذاشت. اینطوری، تا ۲ هفته میشود انار سالمی داشت.
آنهایی که میخواهند انار تابستان را برای زمستان انبار کنند، چارهای ندارند جز اینکه دانههای آن را در ظرف درداری، در فریزر بگذارند. تجربه نشان میدهد تا ۶ ماه میشود از سلامت دانههای انار مطمئن بود.
شپشک، شته و کنه آفتهای مهم انار هستند اما «کرم گلوگاه» اصلیترین دشمن این میوه است که واقعا از گلوگاه انار وارد میشود و خرابکاری میکند. بدترین مسالهاش هم این است که سخت میشود حریفش شد. اما بعضی انارها ذاتا نسبت به این کرم مقاومند. لذا هنگام خرید، اول به گلوی انار نگاه کنید؛ اگر سیاه باشد، احتمال وجود کرم گلوگاه در آن زیاد است.
انار اصولا میوه ماندگاری است، به شرطی که در محیطی مناسب نگهداری شود. محیط مرطوب، حتی اگر یخچال باشد، باکتریها و قارچهای پوسته انار را فعال میکند و کپک میزند؛ پس انار را در ظرف دردار یا پلاستیکی (که رطوبت را حفظ میکند) نگه ندارید.
همیشه بهتر است انار را تازه بخرید، به ویژه در فصل پاییز، چون از ابتدای این فصل، زمان برداشت انار شروع میشود.
انار حتی بعد از رسیدن کامل، تا ۲ ماه میتواند روی درخت سالم بماند.
برای نگهداری انار به مدت طولانیتر میتوانید آن را لای کاغذ روزنامه پیچیده و در سبد چوبی در جایی دور از آفتاب و خنک مثل زیرزمین، از سقف آویزان کنید. البته در بازار کاغذهای مخصوصی آغشته به مواد نگهدارنده هم وجود دارند.