طرز تهیه سالاد شوید به سه روش
سالاد نوعی پیش غذای گیاهی یا غیر گیاهی خام یا پخته است که معمولا همراه با نوعی سس، قبل از غذای اصلی به منظور تحریک اشتها و ذائقه خورده میشود. سالاد را اساسا به دو صورت میتوان درست کرد:
- سالادی که اجزای آن به صورت جدا از هم آماده شده و کنار هم در ظرف چیده میشوند و با یک یا دو نوع سس سر میز غذا گذاشته میشود. چنانکه هر کس به میل خود ترکیبی از این مواد در بشقاب خود میکشد و از سسی که دوست دارد به آن میزند که این نوع سالاد را سالاد چیده مینامند. اجزای سالاد چیده را زیاد خرد نمیکنند، برای اینکه هم تزیین و چیدن آن در ظرف راحتتر باشد و هم برداشتن آن.
- سالادی که اجزای آن را ریز خرد میکنند و در ظرفی با هم مخلوط کرده و پیش از بردن سر میز غذا به آن سس میزنند، به سالاد درهم معروف است.
سالاد شوید، نوعی سالاد درهم است که افراد بسته به ذائقه خود در ترکیب آن از انواع سبزیجات و غیر سبزیجات استفاده میکنند و در واقع نوعی غذای سبک است که با نان خورده میشود و میتواند جای نهار یا شام را بگیرد. این سالاد با موادی مانند مرغ، پیازچه، سیب زمینی و کلم درست میشود و با نوعی سس سفید سرو میگردد، از این جهت در دسته سالادهای سفید نیز قرار میگیرد. در این مقاله با روش تهیه انواع سالاد شوید با ما همراه باشید.
۱. طرز تهیه سالاد شوید و مرغ
مواد لازم | |
سینه مرغ بزرگ | ۱ عدد |
سیب زمینی متوسط | ۳ عدد |
خیار شور نگینی ریز خرد شده | ۱ پیمانه |
شوید ساطوری | ۳/۴ پیمانه |
ماست خامه ای | ۱/۲ پیمانه |
سس مایونز | ۱/۲ پیمانه |
نمک، فلفل، آبلیمو، آویشن و پودر سیر | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- سیب زمینی را آبپز کرده، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
- سینه مرغ را با یک عدد پیاز و کمی نمک، فلفل و زعفران بپزید و سپس ریش ریش کنید.
- سس مایونز، ماست، آبلیمو، نمک، فلفل، آویشن و پودر سیر را در ظرفی مخلوط کنید و بزنید تا یکدست شود.
- همه مواد را در کاسه بزرگی ریخته و با هم مخلوط کنید، سپس در یخچال قرار دهید تا سرد شود.
نکات
- در صورت تمایل میتوانید یک پیمانه پیازچه نگینی ریز خرد شده به سالاد فوق اضافه کنید.
- اگر طعم روغن زیتون را دوست دارید دو قاشق روغن زیتون به سالاد بیفزایید.
- سس را زمانی به مواد اضافه کنید که سرد باشند، زیرا گرمای مواد باعث میشود سس به خورد آنها برود و مجبور شوید از سس بیشتری استفاده کنید.
۲. طرز تهیه سالاد شوید و سیب زمینی
این سالاد از ترکیب شوید و سیب زمینی با سبزیجاتی نظیر فلفل دلمهای و ذرت طعم بی نظیری پیدا میکند و معمولا به عنوان پیش غذا مصرف میگردد.
مواد لازم | |
سیب زمینی پخته و نگینی خرد شده | ۴ عدد |
شوید ساطوری | ۳ قاشق غذاخوری |
فلفل دلمه ای نگینی ریز خرد شده | ۱/۴ پیمانه |
کنسرو ذرت | ۱ پیمانه |
خیار شور نگینی ریز خرد شده | ۱/۲ پیمانه |
سس مایونز | ۱ پیمانه |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- همه مواد را در کاسهای بریزید و با سس مایونز مخلوط کنید.
- نمک و فلفل آن را میزان کرده و در یخچال قرار دهید تا سرد شود.
۳. طرز تهیه سالاد شوید و کلم
یک نوع سالاد شوید را از ترکیب سبزیجاتی نظیر کلم برگ سفید، نخود فرنگی و هویج درست میکنند که معمولا به عنوان پیش غذا استفاده میشود.
مواد لازم | |
کلم برگ سفید | ۲۰۰ گرم |
نخود فرنگی | ۱۲۰ گرم |
هویج | ۱۲۰ گرم |
شوید | ۲۰۰ گرم |
ماست چکیده شیرین | ۳ قاشق سوپخوری |
سس مایونز | ۱ قاشق سوپخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- کلم برگ سفید را خیلی ریز خرد کنید.
- شوید را ساطوری کنید.
- خیار شور را نگینی خرد کنید.
- هویج را با رنده درشت، رنده کنید.
- سس مایونز، روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه را در ظرفی مخلوط کرده و هم بزنید تا مایونز از هم باز شود.
- همه سبزیجات را در ظرفی ریخته، سس را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا سس به خورد سبزیجات رود، سپس در ظرف سرو بکشید.
نکات
- در صورت تمایل میتوانید در این سالاد به جای نخود فرنگی و هویج از ذرت و زیتون سبز بدون هسته استفاده کنید.
- در صورت تمایل میتوانید در این سالاد به جای نخود فرنگی از دو ساقه کرفس خرد شده استفاده کنید.
شما در این مقاله با طرز تهیه انواع سالاد که در ترکیب آن از شوید استفاده شده آشنا شدید. سالاد شوید را میتوانید در جشنهای تولد و دورهمیهای دوستانه درست کرده و به عنوان یک عصرانه خوشمزه از آن استفاده کنید. همچنین میتوانید سالاد شوید را قالب بزنید و روی آن را به دلخواه تزیین کنید، برای این منظور:
- کف قالب مورد نظر را کمی خیس کنید و سپس با پلاستیک فریزر بپوشانید.
- سالاد را در قالب ریخته و با پشت قاشق فشار دهید تا شکل قالب را بگیرد.
- روی قالب را با پلاستیک پوشانده و در یخچال قرار دهید.
- پس از سرد شدن، سالاد را در ظرف سرو برگردانده و پلاستیک را از آن جدا کنید.