۶ درصد از سرطان ها ناشی از اضافه وزن و دیابت است

 

سرطان، که همچنین بدخیمی نیز نامیده می شود، رشد غیر طبیعی سلول ها است. بیش از ۱۰۰ نوع سرطان وجود دارد، از جمله سرطان سینه، سرطان پوست، سرطان ریه، سرطان روده بزرگ، سرطان پروستات، لنفوم و غیره. علائم سرطان بسته به نوع متفاوت است.

همراه با سایر عواملی که موجب سرطان میشوند، از جمله ژنتیک، آلودگی هوا، درمعرض مواد سمی قرار رفتن، دیابت و وزن اضافی نیز خطر ابتلا به انواع دیگری از سرطان را افزایش می دهد. اگر به دلایل ژنتیکی دچار دیابت شده اید، هنوز راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلای شما به سرطان وجود دارد. خبرخوب این که میتوانید با یک رژیم غذایی درست و کاهش وزن خود از ابتلا به انواع سرطان جلوگیری کنید. در اینجا یک دلیل جدی برای مراقبت از رژیم غذایی شما وجود دارد:

یک مطالعه جدید گزارش می دهد که داشتن وزن بیش از حد و دیابت موجب تقریبا ۶ درصد از سرطان ها در سراسر جهان می شود. دکتر گراهام کالدیتز از دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس گفت: هر دو علت چاقی و دیابت، علل قابل پیشگیری از سرطان هستند که ممکن است مداخله برای آن در سطوح مختلف از جمله در افراد، جوامع، سیستم های مراقبت های بهداشتی و سیاست ها امکان پذیر باشد.

وی در یک سرمقاله که همراه با مطالعه اش بود، نوشت: اقدامات سریع تر برای کمک به افراد برای حفظ وزن سالم در طول زندگی، از سالهای ابتدایی سن شروع می شود. دیابت و چاقی باعث تغییرات بیولوژیکی مانند میزان بالای قند، التهاب مزمن و هورمون های جنسی مختل شده، می شوند. در ادامه، محققان بریتانیایی توضیح دادند که با گذشت زمان، این می تواند منجر به سرطان شود.

برای این گزارش، آنها اطلاعات سلامت از ۱۷۵ کشور را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دادند. آنها نتیجه گرفتند که ۵٫۶ درصد از موارد جدید سرطان در سال ۲۰۱۲ به دلیل شاخص توده بدنی بالا (BMI) و دیابت بود. شاخص BMI تخمینی از چربی بدن بر اساس قد و وزن است.

 

این مطالعه نشان داد که اضافه وزن و چاقی به حدود ۴ درصد موارد سرطان منجر شده است و دیابت، این موارد را به ۲ درصد افزایش داده است. دیابت نوع ۲ ، که تا بحال شایع ترین شکل از این بیماری است، با اضافه وزن و کم تحرکی مرتبط است. بر اساس مطالعه انجام شده، بیشتر موارد سرطان ناشی از دیابت و چاقی در کشورهای ثروتمند غربی، سپس به دنبال آن کشورهای شرق و جنوب شرقی آسیا دیده شده است.

برآورد شده است که ۴۲۲ میلیون بزرگسال در سراسر جهان دارای دیابت هستند و بیش از ۲ میلیارد نفر از بزرگسالان دارای اضافه وزن و چاقی هستند. دکتر جاناتان پیرسون اشتوتارت، پژوهشگر امپریال کالج لندن، گفت: با وجود روبرویی با این عوامل خطر سرطان زا، تلاش ها باید بر روی پیشگیری و غربالگری متمرکز باشند.

پریسون اشتوتارت در یک نشریه خبری گفت: مهم است که سیاست های غذایی موثر برای مقابله با افزایش شیوع دیابت، BMI بالا و بیماری های مرتبط با این عوامل خطر ساز درنظر گرفته و اجرا شود. به گفته کالدیتز، “مسئولیت جهانی سرطان به علت BMI و دیابت بالا ادامه خواهد یافت، مگر اینکه شیوع این شرایط کاهش یابد”.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *