۱۰ مزیت اثبات شده چای سبز

 

چای سبز سالمترین نوشیدنی در این سیاره است. چای سبز غنی از آنتی اکسیدان ها و سایر مواد مغذی است که اثرات بسیار قوی و مفیدی بر بدن دارند. این اثرات شامل بهبود عملکرد مغز، کاهش چربی، خطر ابتلا به سرطان و بسیاری از مزایای قابل توجه دیگر است. در متن زیر ۱۰ مزایای سلامت چای سبز که توسط مطالعات اثبات شده حمایت می‌شود، شرح داده خواهد شد.

چای سبز حاوی ترکیبات بیولوژیکی است که سلامتی را گسترش و بهبود می‌بخشد

چای سبز بیش از یک نوشیدنی معمولی است. بسیاری از ترکیبات گیاهی موجود در برگ چای به نوشیدنی نهایی آن منتقل می‌شوند که حاوی مقدار زیادی از مواد مغذی مهم است. چای سبز غنی از پلی فنل ها است که اثراتی مانند کاهش التهاب و کمک به مبارزه با سرطان دارد. چای سبز حدوداً ۳۰ درصد وزنی از پلی فنل ها که آنتی اکسیدان های طبیعی هستند، از جمله مقدار زیادی از نوعی ترکیب کاتکین به نام EGCG. Catechins را داراست که به جلوگیری از آسیب سلولی و مولکولی می‌پردازند. این ترکیبات می‌توانند تشکیل رادیکال‌های آزاد را در بدن کاهش دهند و از این طریق سلول‌ها و مولکول‌ها را از آسیب محافظت می‌کنند. رادیکال‌های آزاد نقش بسزایی در بروز پیری و انواع بیماری‌ها ایفا می‌کنند.

EGCG (Epigallocatechin Gallate) یکی از قوی‌ترین ترکیبات در چای سبز است. این ترکیب برای درمان بیماری‌های مختلف مورد مطالعه قرار گرفته است و ممکن است یکی از دلایل اصلی خواص دارویی قوی در چای سبز باشد. چای سبز دارای مقدار کمی از مواد معدنی است که برای سلامتی مفید هستند. سعی کنید یک نام تجاری با کیفیت بالا از چای سبز را برای مصرف انتخاب کنید، زیرا برخی از مارک‌های با کیفیت پایین می‌توانند حاوی مقادیر بیش از حد فلوراید باشند. با این حال توصیه می‌شود حتماً از چای سبز استفاده کنید، زیرا حتی اگر یک برند با کیفیت پایین‌تر را انتخاب کنید، مزایای چای سبز هنوز به مراتب بیشتر از خطرات احتمالی خواهد بود.

ترکیبات چای سبز می‌تواند عملکرد مغز را بهبود بخشد و شما را دقیق‌تر سازد

چای سبز بیشتر از بیدار نگه داشتن شمامی تواند مفید باشد، این نوشیدنی شگفت انگیز می‌تواند باعث هوشیار شدن و تقویت حافظه شما شود. عنصر فعال و کلیدی موجود در این گیاه سودمند کافئین است که محرک شناخته شده است. مقدار کافئین چای سبز به اندازه قهوه نیست، اما به اندازه کافی برای تولید یک واکنش مثبت و بدون ایجاد اثرات “حالت پر استرس و عصبی” – که در ارتباط با کافئین بیش از حد قهوه اتفاق می افتد – در چای سبز وجود دارد. آنچه که کافئین در مغز ایجاد می‌کند، مسدود کردن یک مهار کننده عصبی به نام آدنوزین است، به این ترتیب، در واقع شلیک نورون‌ها و غلظت انتقال دهنده‌های عصبی مانند دوپامین و نوراپی نفرین افزایش می‌یابد. کافئین ترکیبی است که همواره و به شدت مورد علاقه و مطالعه محققین قرار گرفته است و به طور مداوم منجر به بهبود و کشف جنبه‌های مختلف عملکرد مغز در اثر مصرف کافئین، از جمله بهبود خلق و خوی، هوشیاری، زمان پاسخ و واکنش و حافظه نسبت به محرک‌های بیرونی، شده است.

با این حال، چای سبز حاوی ترکیباتی بیشتر از کافئین است، چای سبز دارای اسید آمینه L-theanine است که قادر به عبور از جدار رگهای خونی مغزی است L-theanine فعالیت انتقال دهنده عصبی مهارکننده GABA را افزایش می‌دهد که دارای اثرات ضد اضطرابی است. همچنین دوپامین و تولید امواج آلفا در مغز را افزایش می‌دهد. مطالعات نشان می‌دهد که کافئین و L-theanine می‌تواند اثرات سینرژیک (اثر تشدید کننده بر هم) داشته باشند. اثر این دو ترکیب به ویژه در بهبود عملکرد مغز است. چای سبز به دلیل دارا بودن دو ترکیب L-theanine و دوز کمتر از کافئین، می‌تواند به شما نوعی نشاط متفاوت از قهوه بدهد. بسیاری از مردم با داشتن انرژی پایدارتری نسبت به قهوه چای سبز را مصرف می‌کنند و آن را بسیار مفید می‌دانند.

چای سبز باعث افزایش سوخت وساز چربی و بهبود عملکرد فیزیکی می‌شود

اگر شما به لیست مواد تشکیل دهنده یک رژیم مکمل چربی سوز نگاه کنید، به احتمال زیاد چای سبز را جزئی از ترکیبات اصلی آن خواهید دید.

این خصوصیت به دلیل افزایش چربی سوزی و افزایش میزان متابولیسم در آزمایشاتی است که پس از مصرف چای سبز و در نمونه انسانی انجام شده است. طی یک مطالعه بر ۱۰ مرد سالم، چای سبز مصرف انرژی را ۴ درصد در بدن آنها افزایش داد. مطالعه دیگری نشان داد که اکسیداسیون چربی ۱۷ درصد افزایش می‌یابد و نشان می‌دهد که چای سبز می‌تواند به طور انتخابی سوزاندن چربی‌ها را افزایش دهد. با این حال، برخی مطالعات درباره چای سبز هیچ‌گونه افزایش متابولیسمی را نشان نمی‌دهند، بنابراین اثرات آن ممکن است به فرد بستگی داشته باشد. کافئین خود به عنوان عامل مهمی در بهبود عملکرد جسمی بدن با جمع آوری اسیدهای چرب و مصرف آن به صورت منبع انرژی شناخته شده است. در دو مطالعه جداگانه و بررسی عملکرد کافئین، این ترکیب به طور متوسط می‌تواند عملکرد فیزیکی بدن را ۱۱-۱۲ درصد افزایش دهد.

آنتی اکسیدان های چای سبز خطر ابتلا به برخی انواع سرطان را کاهش می‌دهند

سرطان ناشی از رشد کنترل نشده سلول‌ها و یکی از علل اصلی مرگ در جهان است. آنتی اکسیدان ها به عنوان کاهش دهنده آسیب اکسیداتیو ناشی از توسعه سرطان شناخته شده و می‌توانند اثر محافظتی بر سلول‌های بدن داشته باشند. چای سبز یک منبع عالی از آنتی اکسیدان های قدرتمند است، بنابراین می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد که در برخی انواع سرطان نتایج تحقیقات به شرح زیر است:

سرطان پستان: در یک متاآنالیز نتایج مشاهده شده نشان می‌دهد در زنانی که بیشتر چای سبز مصرف می‌کنند، خطر ابتلا به سرطان سینه ۲۰-۳۰٪ کمتر است، این بیماری یکی از شایع‌ترین انواع سرطان در بین زنان است.

سرطان پروستات: یک مطالعه نشان داد مردانی که چای سبز می‌نوشند ۴۸٪ خطر ابتلا به سرطان پروستات در آنها کاهش می‌یابد. این نوع سرطان نیز بین مردان از شایع‌ترین بیماری‌های کشنده است.

سرطان کولورکتال: تجزیه و تحلیل بسیاری از مطالعات انجام شده در مورد خواص ضد سرطان چای سبز نشان می‌دهد کسانی که به‌طور منظم از چای سبز استفاده می‌کنند ۴۲٪ کمتر به سرطان کولورکتال مبتلا می‌شوند.

بسیاری از مطالعات تجربی نشان داده‌اند که در مصرف کنندگان چای سبز گسترش و ابتلا به انواع مختلف از سرطان کمتر اتفاق خواهد افتاد. با این وجود، تحقیقات بیشتر و با کیفیت بالا و قابل اطمینان برای تأیید این اثرات لازم است. مهم این است که بدانید ایده افزودن شیر به چای سبز اصلاً مناسب نیست و آن را انجام ندهید، زیرا برخی مطالعات نشان می‌دهد افزودن شیر به چای سبز سبب کاهش مقدار آنتی اکسیدان های مفید آن می‌شود.


چای سبز می‌تواند به محافظت مغز از پیری و زوال کمک کند، کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون

چای سبز نه تنها می‌تواند عملکرد کوتاه مدت مغز را بهبود بخشد، بلکه ممکن است مغز شما را از سالخوردگی و پیری حفظ کند. بیماری آلزایمر شایع‌ترین بیماری عصبی در انسان و یکی از علل اصلی زوال عقل است. بیماری پارکینسون دومین بیماری شایع از بین برنده سلول‌های است و شامل مرگ نورون‌های تولید دوپامین در مغز است. مطالعات متعدد نشان می‌دهد که ترکیبات کاتکین در چای سبز می‌توانند اثرات محافظتی مختلفی بر روی نورون‌ها در آزمایش‌های مدل سازی شده در لوله‌های آزمایشگاهی و مدل‌های حیوانی داشته باشند، که به طور بالقوه خطر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون را کاهش می‌دهد.

چای سبز می‌تواند باکتری‌های دهان را از بین ببرد و باعث بهبود سلامت دندان‌ها و کاهش خطر ابتلا به عفونت شود

کاتکین ها در چای سبز دارای اثرات بیولوژیکی بسیار زیادی هستند، برخی مطالعات نشان می‌دهد که می‌توانند باکتری‌ها را از بین ببرند و ویروس‌هایی مانند ویروس آنفلوآنزا را مهار کنند و به طور بالقوه خطر ابتلا به عفونت را کاهش دهند. استرپتوکوک موتانس، باکتری‌های مضر اولیه در دهان است، که باعث تشکیل پلاک روی دندان‌ها می‌شود و یکی از عوامل پیشرو درایجاد حفره‌ها و پوسیدگی دندان است. مطالعات نشان می‌دهد که کاتکین های موجود در چای سبز مانع رشد استرپتوکوک موتانس می‌شوند، پس مصرف چای سبز با بهبود سلامت دندان و کاهش خطر ابتلا به پوسیدگی همراه است. مطالعات متعددی نشان می‌دهد که چای سبز می‌تواند بوی بد دهان را کاهش دهد.

چای سبز می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد

دیابت نوع ۲ یک بیماری است که در چند دهه گذشته به میزان بسیار زیادی شیوع پیدا کرده و در حال حاضر حدود ۴۰۰ میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده و که از عوارض این بیماری رنج می‌برند.

این بیماری شامل افزایش سطح قند خون به علت مقاومت سلول‌های بدن به انسولین یا عدم توانایی تولید انسولین است. مطالعات نشان می‌دهد که چای سبز می‌تواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشد و سطح قند خون را کاهش دهد. یک مطالعه در افراد ژاپنی نشان داد کسانی که بیشترین چای سبز را مصرف می‌کردند، ۴۲ درصد کمتر از دیگراندر معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ بودند. طبق ۷ مطالعه که بر روی ۲۸۶،۷۰۱ نفر انجام شد، مصرف کنندگان چای سبز ۱۸ درصد کمتر از سایر افراد احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را دارند.

چای سبز می‌تواند خطر بیماری قلبی عروقی را کاهش دهد

بیماری‌های قلبی عروقی، از جمله بیماری‌های قلبی و سکته مغزی، بزرگ‌ترین علل مرگ در جهان هستند. مطالعات نشان می‌دهد که چای سبز می‌تواند بعضی از عوامل خطر اصلی برای این بیماری‌ها را بهبود بخشد که شامل کاهش همه انواع کلسترول، کلسترول LDL و تری گلیسیرید می‌باشد. چای سبز به شکل چشمگیری ظرفیت آنتی اکسیدانی خون را افزایش می‌دهد، و از اکسیداسیون ذرات LDL که بخشی از مسیر بیماری‌های قلبی است، محافظت می‌کند. با توجه به اثرات مفید این برگ سبز شگفت انگیز بر روی عوامل خطر بیماری‌های قلبی، تعجب آور نیست که مصرف کنندگان چای سبز تا ۳۱٪ کمتر از دیگران در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی باشند.

چای سبز می‌تواند به کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به چاقی کمک کند

با توجه به این که چای سبز میزان متابولیسم را در کوتاه مدت افزایش می‌دهد، این امر می‌تواند به شما در کاهش وزن کمک کند. مطالعات متعدد نشان می‌دهد که چای سبز منجر به کاهش چربی بدن، به ویژه در ناحیه شکمی می‌شود. یکی از این مطالعات یک بررسی ۱۲ هفته‌ای تصادفی در ۲۴۰ مرد و زن بود، که طی این دوره گروه مصرف کننده چای سبز کاهش چشمگیری در درصد چربی کل بدن، وزن بدن، چربی دور کمر و شکم را نشان دادند. با این حال، برخی از مطالعات انجام شده تغییر معنی داری در کاهش وزن با مصرف چای سبز را نشان نمی‌دهند، بنابراین در این مورد باید چای سبز با مقدار کمی نمک (یک دانه) خورده شود.


چای سبز به شما کمک می‌کند بیشتر عمر کنید

البته، همه ما در نهایت باید با مرگ روبرو شویم و این امر اجتناب ناپذیر است.
با این حال، با توجه به اینکه مصرف کنندگان چای سبز کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی و سرطان قرار دارند، این امر می‌تواند به شما کمک کند که به مدت طولانی‌تر زندگی کنید. در مطالعه ۴۰۵۳۰ بزرگ‌سال ژاپنی، کسانی که بیشترین مقدار چای سبز (۵ یا بیشتر فنجان در روز) را مصرف می‌کردند، در طول ۱۱ سال احتمال مرگ آنها به دلیل انواع بیماری به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش یافت.

مرگ بر اثر همه علل بیماری: ۲۳٪ در زنان، ۱۲٪ در مردان کمتر شده است.
مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی: در زنان ۳۱ درصد کمتر و در مردان ۲۲ درصد کمتر است.
مرگ ناشی از سکته مغزی: ۴۲٪ در زنان، ۳۵٪ در مردان کمتر است.
مطالعه دیگری بین ۱۴۰۰۱ سالمند ژاپنی نشان می‌دهد کسانی که چای سبز بیشتری مصرف می‌کنند، در طی یک دوره ۶ ساله، ۷۶ درصد کمتر در معرض مرگ قرار دارند.

خط پایان

به منظور دستیابی به احساس بهتر، کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن، شما ممکن است بخواهید چای سبز را به طور منظم بخشی از زندگی خود در نظر بگیرید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *